Toύμπα: Κείμενο πολυκατοικίας

Το παρακάτω κείμενο έχει τον χαρακτήρα «γράμματος προς την γειτονιά» και κολλήθηκε σε πολυκατοικίες του δρόμου Σινιοσόγλου στην Τούμπα.

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

 

Προς διαχειριστή και ενοίκους της πολυκατοικίας.

 

Περίπου 500.000 νοικοκυριά αντιστάθηκαν στο βάναυσο και εκβιαστικό μετρο του χαρατσιού (Ε.Ε.T.Η.Δ.Ε.) μέσω της ΔΕΗ και αρνήθηκαν ουσιαστικά να υποταχθούν σ’αυτήν την παράλογη λογική που εκβιάζει όσους δεν τη βγάζουν και απαξιώνει ολοένα και περισσότερο τις ίδιες μας τις ζωές. Ωστόσο ο αγώνας των πολιτών ενάντια στον πολεμο που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια, και που τώρα είναι στο αποκορύφωμά του απειλώντας πλέον ανοιχτά ακόμα και τις ζωές μας, τώρα αρχίζει.

Σε κάθε πολυκατοικία πλέον υπάρχουν κάποια νοικοκυριά που για διάφορους λόγους δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Σε πολλές πολυκατοικίες, ήδη, οι κάτοικοι κλειδώνουν τα ρολόγια της ΔΕΗ, που βρίσκονται μέσα ή έξω απ’αυτές, για να αποτρέψουν τυχόν κοψίματα ρεύματος που επιχειρούν ιδιωτικά συνεργεία που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ. Οι ώρες που μπορεί να κόβουν το ρεύμα είναι άγνωστες και μάλιστα έχει αναφερθεί περιστατικό κοψίματος στις 12 τα μεσάνυχτα!!!!! Έχοντας υπ’όψιν ότι τα εν λόγω συνεργεία δεν έχουν καμμία δικαιοδοσία να παραβιάζουν την κλειδαριά, αφού είναι ιδιόκτητη (ακόμα και να καλέσουν αστυνομία απαιτείται δικαστικό ένταλμα), θα αναγκάζονται να ζητάνε από κάποιον ένοικο να τους ανοίξει. Αν δεν τους ανοίγουμε, κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο και απευθυνόμαστε άμεσα στο δίκτυο αλληλεγγύης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Το δίκτυο αλληλεγγύης ενάντια στα κοψίματα αποτελείται από πολίτες που είναι διαθέσιμοι όταν ειδοποιηθούν να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν έμπρακτα σε κάθε συνάνθρωπό τους που θα απειλείται άμεσα με κόψιμο.Σε μια τέτοια περίπτωση καλούμε στο 6976906286 και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χάρη στη λειτουργία του δικτύου, ενημερώνεται ένας σημαντικός αριθμός πολιτών της Τούμπας που έρχεται αμέσως με σκοπό να εμποδίσει το κόψιμο του ρεύματος. Είναι ανάγκη να επεκταθεί ακόμα περισσότερο το δίκτυο, για να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε τυχόν ταυτόχρονα περιστατικά. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο δίκτυο μπορεί να έρθει στην Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας για να ενημερωθεί σχετικά.

  • Σας καλούμε λοιπόν να πραγματοποιήσετε συνέλευση πολυκατοικίας  με σκοπό το κλείδωμα των ρολογιών και τη συμμετοχή όλων στο δίκτυο αλληλεγγύης.
  • Την Πέμπτη 9/2/2012 και ώρα 19.00, σας καλούμε σε  συνέλευσή στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα (πρώην νεανικό σταυροδρόμι) για να συζητήσουμε την οργάνωση μας απέναντι στα κοψίματά του ρεύματος και την προοπτική επανασυνδέσεων σε περίπτωση διακοπής.

ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 19.00 στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα (πρώην νεανικό σταυροδρόμι) Σινιοσόγλου 22, Κ.Τούμπα

http://toumpa.espivblogs.net/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s